середу, 5 квітня 2017 р.

12 квітня - Всесвітній день авіації і космонавтики


Через книгу - до зірок
(12 квітня – Всесвітній день авіації і космонавтики)


12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — пам'ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі. Як свято — День космонавтики —  він був встановлений Указом Президії Верховної Ради СРСР від 9 квітня 1962 року, а міжнародний статус отримав у 1968 році на конференції Міжнародної авіаційної федерації.

В цей день, 12 квітня 1961 р. громадянин СССР старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, який тривав 108 хвилин. Тому за рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАІ) 12 квітня святкується як Всесвітній день авіації та космонавтики. В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 р. № 230/97, його святкування відповідно проводиться щорічно 12 квітня. Пізніше, 7 квітня 2011 р., на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, в якій 12 квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.
В читальній залі до уваги читачів представлено книжкову виставку «Через книгу - до зірок», де розміщено багато цікавої та корисної інформації.



Також бібліотекарі підготували користувачам відео – презентацію «Космос – дорога без кінця», яка буде демонструватися на протязі тижня.


 


Немає коментарів:

Дописати коментар