пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

5 грудня - Міжнародний день волонтера

 

 

Волонтерський рух в Україні


    


     5 грудня світова громадськість відзначає Міжнародний день волонтерів. 

     Волонтери — багатство народів. За даними Організації Об'єднаних Націй в усьому світі налічується близько 140 мільйонів волонтерів.

     В нашій бібліотеці експоновано інформаційний перегляд «Волонтерський рух в Україні».

     Завдяки їхнім старанням, десятки, якщо не сотні тисяч людей отримують настільки необхідну їх допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, вони піклуються про здоров’я людей і тварин, їх комфорт і безпеку. Часто волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям ради порятунку інших. Це воістину люди з величезним серцем, безкорисливі та добрі, готові протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано.

 Волонтер — це покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України і збереження її державності, не чекаючи за це винагороди: вони збирають гроші по всьому світу на потреби військових, закуповують на них медикаменти та зброю і везуть все це на передову. Багато волонтерів пішли добровольцями на фронт.  Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.









Немає коментарів:

Дописати коментар