вівторок, 13 вересня 2016 р.

До 400 річчя з дня першої писемної згадки про Умань та 220-ї річниці заснування парку "Софіївка"

Тобі - наша любов 
і серця спів

Погляньте на карту України: у самому центрі її території, у самому її серці розкинулася старовинна Умань. У 2016 році на державному рівні ми святкуємо 400 років з дня першої писемної згадки про наше місто. Нині місто Умань - це одне з найкрасивіших і наймальовничіших провінційних міст, особливий колорит якого виявляється у тісному переплетінні минувшини і сучасності. Помилуватися історичними та архітектурними пам'ятками міста, славнозвісним дендропарком "Софіївка", якому у цьому році виповнюється 220 років, приїздять тисячі туристів не лише з України, а й з багатьох країн світу. Надзвичайно цікава. багата різноманітними подіями історія міста. яка веде свій початок з сивої давнини.
Умань була і залишається економічним, культурним, торговельним центром значного регіону України. Студентська молодь наших навчальних закладів забарвлює місто у своєрідній молодіжний колорит. 
Безумовно, основне наше багатство - щирі й доброзичливі працьовиті люди, творчий потенціал яких розкривається в різних сферах діяльності.



Особливо вражає як гостей, так і уманців славнозвісний дендрологічний парк "Софіївка" - видатна пам'ятка садово-паркового мистецтва кінця 18 ст. Незабутнє відчуття свята душі опановує його відвідувачів. 
Стародавня й вічно молода Умань гостинно відчиняє двері перед добрими людьми.
Багато роботи зроблено працівниками нашої бібліотеки до цих важливих дат для нашого міста. Це і масові заходи, які проводились у нашій бібліотеці (серед них презентація книги Ф.Гаврильченка "Софіївка-сад",  засідання Уманського літературного клубу ЛІТО), створення різноманітних відео та аудіо матеріалів, та виставки і перегляди літератури по даній темі, які ми представляємо до Вашої уваги.








Слайд - презентація "Історія Умані" до 400 - річчя з дня першої писемної згадки про Умань





Відео-екскурс до 220 річниці заснування парку "Софіївка" 
"Парк, овіяний легендами", створений працівниками нашої бібліотеки 



Немає коментарів:

Дописати коментар