четвер, 25 серпня 2016 р.

24 серпня 2016 року - 25 років Незалежності України

Всі ми діти твої, рідна Умань

      23 серпня 2016 року, в День Державного прапора, в приміщенні нашої бібліотеки відбувся захід  «Всі ми діти твої,рідна Умань», присвячений 25-й річниці Незалежності України та 200-річчя започаткування організованого літературного життя України: створення літературного гуртка учнями школи-колегіуму при Уманському Василіанському монастирі «ЗА-ГО-ГРА». Ведучими цього свята були голова Уманського літоб’єднання Михайлова Н.С. та бібліотекар б/ф №4 Райчинець Н.Р.  
    В залі були присутні представники літературного об’єднання «ЛІТо», польської та єврейської громад, автори духовної літератури та уманської діаспори заробітчан. Зібралися, чи не вперше, представники різних національностей, віросповідань, переконань, поглядів, відношення до слова і до книги. Зібралися діти свого міста напередодні його ювілейної дати, аби поділитися думками, перлинами літературних здобутків, баченням літературного буття на Уманщині.
   Серед виступаючих були відомі місцеві письменники та поети: Л.Лісова ,В. Гладка, О.Хрипун, І.Людвенко, А.Кравець, Г.Сівко, С.Цюрко, Л.Ситник та багато громадських активістів, серед них О.Поліщук,О.Собченко, М.Малишевська, Ю.Кисельов, Ш.Шварцман, І.Макота.
   Заключне слово взяла діловод відділу культури Петриченко Н.П., яка підвела підсумок нашій зустрічі та поздоровила всіх присутніх з Днем Державного прапора та 25-річчям з дня Незалежності України.

Фото з зустрічі:






























Немає коментарів:

Дописати коментар