пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Презентація нових книг В.Давидюка

Історія уманських вулиць

В нашій бібліотеці вже є перша книга відомого краєзнавця,наукового працівника Уманського краєзнавчого музею  Владислава Мироновича Давидюка про історію вулиці Жовтневої Революції та площу Леніна. Та ось нас було запрошено на презентацію краєзнавчого дослідження автора "Історія уманських вулиць", що охоплює вулиці Коломенська, Леніна та Піонтковського (друга книга ), вулиці Радянська, Садова та Рафаїла Чорного (третя книга ), що відбулася 29 жовтня в УДПУ.


Книга є продовженням дослідженя історії вулиць, провулків, майданів міста Умані.
На основі широкої джерельної бази зроблена спроба "реконструювати" вигляд головних артерій міста кінця ХІХ - початку ХХ ст. Рекомендована для істориків, краєзнавців, екскурсоводів, студентів, учнів та всіх, кого цікавить наше місто та його історія.


Книга завершує дослідження центральних вулиць нашого міста. Це дослідження було направлено не тільки на вивчення минулого вулиць і розміщених на них споруд, а й донести до наших нащадків історію забудови вулиць початку ХХІ століття. Рекомендована для істориків, краєзнавців, екскурсоводів, студентів, учнів та всіх, кого цікавить наше місто та його історія.

Пропонуємо переглянути фоторепортаж цієї презентації:


















Бібліотекар читальної зали Райчинець Н.Р. підготувала радіопередачу про подаровані книги, яка прозвучала по місцевому радіомовленню 22,24,26 листопада. Пропонуємо вашій увазі послухати запис виступу.


Немає коментарів:

Дописати коментар