середу, 2 квітня 2014 р.

Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги

Традиційно всі бібліотеки  України в березні місяці, під час шкільних весняних канікул проводять Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Своєю історією ця традиція сягає далекого 1944 року, коли був уперше проведений Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги в Москві. Серед його завдань — заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.
 Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці – філії №4  був неймовірно насиченим та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила розгорнута книжкова виставка "Книги, що читає весь світ". До уваги користувачів нашої бібліотеки були представлені твори відомих українських та зарубіжних авторів.


Бібліотекарі підготували для учнів ЗОШ №11 слайд-подорож під назвою "Чудо на ім'я Книга", де бібліотекар юнацького абонементу Яковенко А.М. розповіла про історію виникнення книги від найдавніших часів до сьогодення. 
 

Після перегляду відеоролика учні були поділені на дві команди "Розумники" і "Книголюби" та взяли участь у вікторині на тему "Книга та бібліотека". Також діти змагалися у конкурсі "Пазли" (титульні сторінки до відомих книг Конан Дойла "Пригоди Шерлока Холмса" та Дж.Р.Ролінг "Гаррі Поттер"). Команда переможців отримала солодкий приз.









Протягом усього Тижня юнацької книги відвідувачі юнацького абонементу нашої бібліотеки анкетувалися на тему  "Твої смаки й уподобання". Проаналізувавши відповіді, ми дізналися, чим цікавиться сучасна молодь і що читає.
Щоб показати, яка наша молодь талановита, була організавана виставка поробок наших юних читачів-умільців  під назвою "Цікаве хоббі".




Для наших молодих ерудитів були представлені довідники, енциклопедії, універсальні книги по всіх галузях знань, розміщені на книжковій виставці "Книги, що знають УСЕ".  


В рамках Тижня дитячої та юнацької книги на юнацькому абонементі проходила акція "Мій дарунок бібліотеці", протягом якої наша бібліотека збагатилася новими цікавими книгами, які подарували наші юні читачі.


Продовжуючи святкування 200-річчя Т.Г.Шевченка, під час Тижня юнацької книги, відбувся літературний вечір-портрет "Він був, як полум'я, його рядки - переживуть віки", на який були запрошені учні ЗОШ №11. Ведучі заходу бібліотекарі Райчинець Н.Р. та Яковенко А.М. розповіли про життя та творчість Великого Кобзаря та за допомогою мультимедійних засобів показали присутнім відео про мистецький талант Шевченка та анімаційний фільм, де прозвучала пісня на вірш Генія "Садок вишневий коло хати". 
Після цього була проведена вікторина між двома командами на знання життя та творчості  Тараса Шевченка.
Закінчився вечір конкурсом на складання пазлів 
( репродукції картини Шевченка "Катерина" )
Переможці конкурсів отримали солодощі.










Немає коментарів:

Дописати коментар