неділю, 9 березня 2014 р.

До 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка

 
"Хай буде у віках його безсмертний геній"


Березень... В Україні - це чудова весняна пора. якій радіють і природа, і люди. Саме в ту березневу пору послав всевишній нашому народові Генія і національного Пророка Тараса Шевченка. Господь Бог кожному народові дав якусь велетенську постать, котра була б його зорею, проявом його душі. У нашого народу такою постаттю є Тарас Григорович Шевченко, якого величають Велетнем Духа,українським Мойсеєм, Пророком, Батьком, Кобзарем і багатьма іншими славетними іменами.
Саме цими словами бібліотекарі нашої бібліотеки Яковенко А.М. та Райчинець Н.Р. розпочали вечір  шани "Хай буде у віках його безсмертний геній", присвячений 200-річчю Т.Г. Шевченка, який відбувся 4 березня цього року в читальній залі нашої бібліотеки.
На вечорі були присутні учні Уманського професійно-аграрного ліцею разом з викладачем Старовойтовою Тетяною Володимирівною.


Присутні мали змогу побачити за допомогою мультимедійного проектора два відеоролика "Тарас Шевченко... Художник з душею поета" та "Тарас Шевченко. Я так її, я так люблю...", де розкривається великий Кобзар не тільки як поет, а й геніальний художник. Також на вечорі звучали аудіовірші Шевченка у виконанні знаменитих українських акторів.
Читач нашої бібліотеки Непотов Андрій  продекламував два твори Шевченка "Мені тринадцятий минало..." та "Заповіт".
На основі побаченого та почутого матеріалу була проведена літературна гра по творчості Тараса Шевченка і переможці отримали солодкий приз.

Пропонуємо переглянути фото- та відеорепортаж нашого свята.








































































































































Немає коментарів:

Дописати коментар