пʼятницю, 8 листопада 2013 р.

До дня пам'яті Т.Г.Шевченка

У нашій бібліотеці продовжується відзначення 200-річчя Великого Кобзаря. На абонементі нашої бібліотеки до Вашої уваги книжково-ілюстративна виставка "Великий український поет, художник"
яка складається з таких розділів:

1. Мене мати повивала.
2. Талановитий митець, маляр, поет.
3. Образ жінки-матері в творах Т.Шевченка.
4. Земля безсмертного Тараса.


Тарас Григорович Шевченко (1814-1861) - видатний український поет, художник, громадсько-політичний діяч, засновник нової української літератури, творець сучасної української мови. Походив із кріпацької родини, навчався у Петербурзькій академії мистецтв у Брюллова. Як один із організаторів Кирило-Мефодіївського братства засуджений і засланий у солдати до Оренбурзького краю. Після заслання жив у Петербурзі без дозволу виїзду в Україну. Перша збірка поезій "Кобзар" вийшла 1840 р. у Петербурзі.
Творчість Шевченка глибоко національна, грунтується на фольклорі, літературі бароко, містить початки модерної української поезії та прози, тематика охоплює українську та світову історію, біблійні й біографічні мотиви.
Творчість Шевченка та його світоглядні ідеї мали величезний вплив на весь подальший розвиток української культури та витворення національного міфу.

Немає коментарів:

Дописати коментар