четвер, 1 червня 2017 р.

4 червня 2017 року - свято Трійця


Ой, земле, радістю умийся - прийшла до нас Зелена Трійця! 
Нехай Господь нам душу гріє, А поле житом зеленіє!


Клечається світ в зелене –
Листочками липи й клена,
Звиваються у віночки
Дванадцяти трав голосочки:
Що рутоньки та барвіночку,
Що м’ятоньки та василечку,
Рум’яноньку і любисточку,
Деревію-столисточку.

4 червня  дата православної Трійці в 2017 році . Свою назву свято Трійці отримало, внаслідок зішестя на апостолів Духа Святого, обіцяне Ісусом перед вознесінням на небо. Зішестя Духа Святого було потрійністю Бога: світ творить Бог Отець, від рабства нечистого спокутує людей Бог Син, освячує світ Дух Святий.
Згідно Біблії, Свята Трійця 2017 принесе людям девять особливих дарів: чудеса, знання, віру, зцілення, тлумачення мовпророцтва і мудрість, можливість розрізняти духів. У православних храмах в Україні, на честь Трійці організовується одна з найурочистіших та найкрасивіших служб. Після літургії починається велика вечірня, співаються стихири, священики читають спеціальні розлогі молитви про упокоєння душ покійних, порятунок тих, хто молиться і два канони співаються на утрені.


Під час святкування православної Трійці в 2017 році, слід прикрашати своє житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами. Крім цього, зберігся звичай, коли в церкву потрібно прийти з букетом трави або з зеленими гілками, слід відзначити, що цей звичай, має дохристиянські корені.

До цього православного свята в читальній залі нашої бібліотеки експоновано перегляд літератури . Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, щоб ознайомитися з матеріалами по даній темі.

Немає коментарів:

Дописати коментар