вівторок, 21 лютого 2017 р.

До Дня пам'яті Героїв "Небесної Сотні"

"Нові часи, нові Герої"
о Дня пам'яті Героїв "Небесної Сотні")


Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем і чолом…
У прощену неділю впала долу,
Простіть нас браття, миленькі, простіть…
За Україну – зранену і голу…
За Вас не впала і за Вас стоїть!

      21 лютого 2016 року в приміщенні нашої бібліотеки відбулася година історичної пам’яті  «Нові часи, нові Герої», приурочена дню пам’яті Героїв «Небесної Сотні».
      На захід були запрошені студенти УПАЛ (викладач Старовойтова Т.В., Іздебська М.В.)та користувачі нашої бібліотеки.



       Ведучі заходу Сінчук Зоряна, Болдирева Лілія, Саботин Соня (студентки УПАЛ) розповіли присутнім  про минуле нашої країни, щоб в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХI століття.
Про події 21 листопада 2013 року, Майдан, Героїв "Небесної Сотні" та бійців АТО.



        Ці люди – справжні герої. Вони загинули як герої і проводжають їх як героїв. В кожному районі, кожному місті й селі зупиняються процесії, що везуть домовини з тілами загиблих, і місцеві люди, навіть серед пізньої ночі, зі свічками в руках, в дощ і холод, зі слізьми на очах віддають останню шану героям.



І в нашому місті є люди, які ціною свого життя заплатили за наш спокій та мирне небо…
         Очеретяна Яна (студентка УПАЛ) продекламувала вірш «Жінко, не плач…».



          Також на захід була запрошена уманська поетеса Валентина Гладка. Це цікава та неординарна людина. ЇЇ твори пройняті любов'ю до українського народу, до України. Авторка силою слова передає пережите, побачене, почуте…




          Книга «Революція Гідності», яка була представлена для присутніх  Валентиною Гладкою, містить важливі для сьогодення твори. Поетеса подарувала свою збірку  нашій бібліотеці та студентам ліцею.



           "Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі" - такими словами закінчила нашу зустріч викладач історії Старовойтова Т.В..






Презентація до заходу




1 коментар: