четвер, 10 березня 2016 р.

Бібліотечна подорож


Від папірусу до CD-ROM

З інформацією людство має справу стільки часу, скільки воно існує. Будь-яка сфера людської діяльності так чи інакше пов'язана з використанням інформації. Дуже важливим для життя кожної людини і суспільства в цілому є збереження інформації. Ще в сивій давнині віків люди зіткнулися із необхідністю збереження інформації. Для її збереження робилися зарубки на деревах, каменях, листі, корі дерев, шкурі тварин, панцирах черепах, кістках і на тканині, здійснювався підрахунок за допомогою камінчиків, створювалися наскальні написи. але у кожного з цих методів була маса недоліків .
 Виникнення паперу в Китаї — заслуга стародавнього винахідника Цай Луня. Саме завдяки ньому людство отримало новий поштовх для свого розвитку і процвітання. Найбільш розповсюдженим носієм даних є папір.  З появою писемності виникла можливість фіксації інформації у вигляді документів, зокрема, рукописи. Це був перший інформаційний стрибок в історії людства. Суть його в тому, шо людина для запам'ятовування інформації (збереження її) почала, крім своєї голови, використовувати різні допоміжні засоби.
Книгодрук став другим інформаційним стрибком в історії людства.
У сучасних умовах для збереження інформації використовують різноманітні технічні засоби. Серед них особливе місце займають комп'ютери, оскільки дозволяють компактно зберігати величезні об'єми даних та здійснювати до них швидкий доступ. Зберігання інформації — це спосіб розповсюдження інформації в просторі і часі.
Саме про це ми хотіли розповісти нашим користувачам, створюючи слайд-презентацію «Від папірусу до CD-ROM».
Всім відвідувачам , які мали бажання і час, бібліотекарі читальної зали нашої бібліотеки продемонстрували слайд-презентацію про різні носії інформації від найдавніших часів до сьогодення.




Немає коментарів:

Дописати коментар