пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Вернісаж в Уманському художньому музеї

Крізь призму своєї душі

25 лютого 2016 року Уманський художній музей презентував культурно - мистецький проект «Крізь призму своєї душі»,  присвячений пам’яті Тараса Григоровича Шевченка та 400-річчю першої писемної згадки про Умань. Працівники нашої бібліотеки також були запрошені на цей мистецький захід.
  Наші колеги із мистецького музею представили роботи народної майстрині по вишивці рушників Лідії Бебешко, які мали грандіозний успіх та відзнаку журі не тільки на українських конкурсах, а й закордоном , картини народного художника Івана Сердюка, які пронизані любов'ю до України та рідного краю та присвячені творчості генія українського народу Тарасові Шевченку, та витвори мисткинь Оксани та Дар’ї Крайнових , які презентували українські віночки та намиста для дівчат, створені  їхніми умілими руками. Оксана Крайнова відтворила 3 традиційні техніки плетіння оберегів та створила свою авторську із застосуванням сучасних матеріалів. Вироби майстрині прикрашають не тільки уманок та їхні оселі. Авторка виконувала замовлення в різні куточки України, а також в країни Європи, Америку і навіть Китай.
На презентації були присутні студенти Уманського музичного училища ім. Димуцького, які подарували нам у своєму виконанні незабутню українську народну пісню під супровід бандури.

Пропонуємо Вашій увазі фоторепортаж із виставки:



































































Немає коментарів:

Дописати коментар