вівторок, 7 квітня 2015 р.

Ювілей уманської поетесси Ніни Михайлової

«Все, що душа довірила словам»


Щоб своїх вершин сягнути,
І дістатися мети, -
Треба все здолать, здобути –
Крізь тернії до зірки йти.

Н.Михайлова

Чи то на нашій уманській землі так легко рифмується, чи то самі музи нашіптують вірші нашим землякам, а може сама аура схиляє до творчості, та Уманщина завжди була багата своїми талантами.
Уманські поети – люди різні за віком та за фахом. Але всіх їх єднає любов до слова, своєї родини, Вітчизни, до людей – своїх земляків. Кожний по-своєму в своїх творах відкриває нам душу, кличе за собою в прекрасний світ поезії.
3 квітня 2015 року в приміщенні нашої бібліотеки відбувся ювілейний вечір «Все, що душа довірила словам», присвячений 70-ти річчю з дня народження відомої уманської письменниці та поетеси Ніни Степанівни Махайлової. Приємним сюрпризом для поетеси стали виступи-привітання від міського відділу культури та туризму (Петриченко Н.П.), міського літературного клубу ЛІТ'О (Лісова Л.В.), міського будинку культури (Троян В.Г.), голови міськкому профспілки працівників культури (Білоус Н.О.), звучали музичні привітання та вірші поетеси у виконанні ансамблю "Катюша" громадської організації "Захист дітей війни", учениці школи мистецтв Барщевської Маргарити, вихованця театру юного глядача МБК Максима Тімуша. Також привітати ювіляршу прийшли Паєвський П.Б., члени літературного клубу Мащенко О. та Крутських К.В. Від колеги по літературному цеху Кримовської Софії найщиріші вітання передав її чоловік Кисельов Ю.О. Ми також не залишились осторонь. Зав. бібліотекою №4 Козаченко О.О., привітавши нашу шановну ювіляршу, подарувала квіти. Багато теплих слів звучало на адресу Ніни Степанівни в цей день. В знак подяки всім. хто вітав поетесу, Ніна Степанівна дарувала свої збірки творів. На останок Ніна Михайлова прочитала нам свої нові вірші.
Плине рік за роком, багаж набувається:
Падіння і злети людського буття,
А квітка до квітки – букет набирається.
І в букеті тому – все твоє життя.
Більше справ хороших – і букет багатший
Не кількістю квітів   - веселкою барв:
Справи – то пелюстки, доброта – яскравість.
То ж спішіть зробити більше гарних справ.

У творчому доробку поетеси такі поетичні збірки: «Непосидючий хвіст», Райдуга в дарунок», «Потяг здоров’я», «А журавлі літа носять…», «Тепло осінньої зорі», «В країні Муркотунії», друкувалась у збірках «Муза ескулапів», «Чолом», «Апостроф»,часописах «Холодний Яр» та «Хортиця», які пропонуються вашій увазі на книжковому перегляді.
Тож нехай вічно колоситься, золотиться і ясніє у всесвіті Ваше поетичне поле, шановна Ніна Степанівна!






















    

Немає коментарів:

Дописати коментар