четвер, 21 березня 2019 р.

31 березня 2019 року - вибори Президента України



Вибори президента України 2019
   Вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. На найвищу державну посаду претендує рекордна кількість кандидатів – 39.
   Загальна кількість територіальних виборчих округів становить 199, вони охоплюють приблизно 29746 виборчих дільниць.
   Порядок виборів Президента України визначається відповідними статтями чинної Конституції України, а також Законом України «Про вибори Президента України»
   Стаття 103. Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.
   Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п'яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє державною мовою. Одна й та сама особа не може бути Президентом України більше ніж два строки підряд.
   Стаття 104. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів, з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України.
   Щоб ознайомити наших користувачів з передвиборчими програмами кандидатів у Президенти України та допомогти визначитись у своєму виборі, в читальній залі нашої бібліотеки функціонує інформкуточок «Зроби правильний вибір». Відвідайте нашу книгозбірню!




Немає коментарів:

Дописати коментар