вівторок, 26 лютого 2019 р.

20 лютого - День пам'яті героїв Небесної сотні


Урок-реквієм
«А сотню вже зустріли небеса»



   Наша бібліотека велику увагу приділяє патріотичному вихованню молоді. Тому до п’ятої річниці з Дня пам’яті героїв Небесної сотні в рамках програми "Громада, дружня до сім'ї та молоді" 26 лютого 2019 року був проведений урок-реквієм «А сотню вже зустріли небеса» з учнями 14 та 21 групи УПАЛ (викладач Старовойтова Т.В. та бібліотекар Швець Л.Д.).
    Бібліотекарі Коваленко Я.В. та Райчинець Н.Р. розповіли присутнім про події, які відбувалися на Майдані у 2013-2014 рр., про те, як наші патріоти виборювали право на свободу та незалежність нашої країни, та як злочинна влада надала наказ спецпідрозділу «Беркут» холоднокровно розстрілювати мирних мітингувальників. Під час цих акцій протесту були тисячі поранених та більше ста убитих, яких потім назвали «Небесною сотнею».
    Гостем нашого заходу був місцевий краєзнавець, громадський діяч, вчитель історії Середюк Л.І., який розповів учням про свою участь у подіях на Майдані. Під час заходу молоді демонструвались відеоролики, які відображали хроніку «зачистки» Майдану, показали патріотичний дух мітингувальників, які боролись за волю та кращу долю нашої країни. Присутні пом'янули загиблих героїв, запаливши свічки пам’яті. Учні ознайомилися з інформаційним стендом "Ви першими стали за гідність, за волю", який підготували бібліотекарі абонементу нашої бібліотеки.
   Ми віримо у світле та щасливе майбутнє України. Від кожного з нас залежить, якою в подальшому стане доля нашої Батьківщини.







Немає коментарів:

Дописати коментар