четвер, 22 лютого 2018 р.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Герої не вмирають


    
 
      21 лютого в Уманській міській бібліотеці-філії №4 відбувся урок історії «Герої не вмирають», приурочений пам’яті  Героїв Небесної сотні.





     Вшанувати пам'ять героїв прийшли небайдужі люди: члени Уманської волонтерської організації «Разом» Довгань Л. та Середюк Л. І., учасники Євромайдану брати Роман та Олександр Бовкуни, громадський діяч, колишній політв’язень, патріот нашої Батьківщини Чорномаз Б.Д.
    
      

     Виступаючи перед учнями Уманського професійно-аграрного ліцею (викладач Старовойтова Т.В.), наші гості намагалися донести до підростаючого покоління дух патріотизму та любов до своєї Батьківщини на прикладі Героїв Небесної Сотні.
     Довгань Л. та Середюк Л.І. розповіли юнакам про волонтерську діяльність в нашому місті та про допомогу воїнам АТО, яку вони надають.



     Брати Бовкуни поділилися з присутніми своїми спогадами про ті страшні події на Майдані в 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.



     Ведучи активну громадську діяльність протягом всього свого життя,  Чорномаз Б.Д. поділився із молоддю спогадами про свою політичну діяльність. Вся розповідь Богдана Даниловича була пронизана патріотизмом  та національною гордістю за нашу країну.


      Учні УПАЛ Кондратенко Катя та Бондарєва Ліля прочитали вірші про героїв Майдану, зворушивши всю аудиторію.



     Під час заходу був продемонстрований присутнім  відеоролик, створений працівниками нашої бібліотеки до Дня Героїв Небесної сотні.



     Учасники уроку історії пом’янули загиблих героїв , тих, хто навічно пішов від нас, запаливши свічку пам’яті, передаючи її з рук в руки.






     Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній памяті, бо «Герої не вмирають!».
     На абонементі нашої бібліотеки експоновано патріотичну виставку "Хто за свободу вийшов проти смерті, тому, немає смерті на землі", яка містить матеріали про боротьбу українського народу за волю та незалежність своєї Батьківщини.



Немає коментарів:

Дописати коментар