середу, 4 травня 2016 р.

Настінні розписи Уманщини 1920-1930-х років. Символіка і сучасність.

Настінні розписи Уманщини 
1920-1930-х років. Символіка і сучасність



4 травня 2016 року о 15-ій годині у читальній залі нашої бібліотеки до 400-річчя від першої писемної згадки про місто Умань доцентом УДПУ ім. Павла Тичини Оленою Василівною Поліщук було  проведено  освітньо-мистецький захід на тему: "Настінні розписи Уманщини 1920-1930-х років. Символіка і сучасність". На захід були запрошені студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Тараса Шевченка (викладач образотворчого мистецтва Кожушко Т.С.), учні школи мистецтв Уманської міської гімназії (вчителі образотворчого мистецтва Лозінська Т.В., Світлична М.Е.) та учні Міського будинку дитячої та юнацької творчості (гурток скульптури вчитель Павлова А.А. та студія образотворчого мистецтва Строй Р.Л.).


Олена Василівна - заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України розповіла про історію винекнення та особливості зразків народного декоративного мистецтва Уманщини, про метафори - символи окремих елементів декоративних візерунків.


Ознайомила присутніх із зразками своїх робіт, які містяться не тільки в українських музеях та в приватних колекціях, а й в баготьох країнах світу. Народна майстриня створила більш як 500 робіт. Тож ми їй бажаємо творчого натхнення для створення нових творів декоративного мистецтва. 


Фоторепортаж заходу
















Немає коментарів:

Дописати коментар