пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

2 вересня 2015 року - 45 років здня смерті Василя Сухомлинського.


Серце, віддане дітям.

2 жовтня в читальній залі нашої бібліотеки відбувся урок пам’яті «В.О.Сухомлинський – Серце, віддане дітям», приурочений до 45-річчя з дня смерті видатного українського педагога, письменника Василя Олександровича Сухомлинського(1918-1970). До нас завітали учні 3 класу ЗОШ №11 на чолі з педагогом – організатором Сандул Яною Анатоліївною, яким 2 учениці 7 класу розповіли про життя та діяльність великого педагога та вченого, послідовника К.Ушинського -В.О.Сухомлинського. Урок супроводжувався відео – показом казок Василя Сухомлинського. Під час цього заходу дітки декламували вірші видатного педагога.

Ведучі розповіли дітям, що у центр своєї педагогічної системи В.Сухомлинський поставив дитину з її активністю, інтересами, індивідуальними творчими здібностями. Стрижнем цієї системи було переконання в тому, що в «у природі немає дитини безталанної, ні на що не здатної». Однією з головних ідей педагога є ідея повноти щастя дитини. Духовна повнота життя неможлива без широкої освіти:навчання має бути радісною працею, отже школа має бути такою, щоб у ній було цікаво і радісно вчитися.
Після заходу учні для себе дізналися багато нового та корисного у взаєминах між людьми, навчилися бути більш терплячими, добрими та чуйними, толерантними по відношенню до своїх товаришів та близьких для них людей.







 


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар