четвер, 5 березня 2015 р.

Весна, весна, пора надій і мрій


Весна — пора надій. Це час, коли від сну прокидається не лише природа, а й наша душа. Вона подібно першому весняному квітці розквітає і перероджується. Ми відчуваємо величезний прилив сил і натхнення вершити великі справи. Нас уже не мучать холоду, ми не ховаємося під ковдру ночами.
Отже, з чого ж почати опис природи навесні. Звичайно ж, з першого місяця весни — досить мінливий і здатний іноді на сюрпризи у вигляді снігу і холодного вітру. Кожна пора року — по-своєму особливе і зима також хороша, але три місяці холоду діють на людину, втомлють її, і вона підсвідомо шукає тепла весняного сонця, блакитного неба і можливості заховати теплі речі в шафу. Коли ми розуміємо, що морози пішли в минуле і повернуться не скоро, а всюди починає пахнути весною, піднімається настрій.

Весна — пробудження всього живого,
 
повернення співочих птахів з далеких теплих країв, час нових надій і мрій. В повітрі поширюється солодкий запах квітів, в душі виникає приплив світлих почуттів. На перших кольорах, що тільки починають цвісти сидять бджоли. Подібно дитині хочеться радіти і пустувати під першими променями весняного сонця. Зима поступається весні, ночі стають теплішими, ківш Великої Ведмедиці розгортається по-весняному, в небі з’являються весняні сузір’я, сонце піднімається все вище над горизонтом, дні подовжуються.
Вранці в східній частині неба нас зустрічає весняні, червоні відблиски сонця. Все менше хмарних днів, хмари вже не нависають важкої пеленою над землею. Сніг починає танути, сірі відтінки води в річках і озерах починають відображати блакить небес, від чого стає радісно. Люди, прагнучи вдихнути цілющий весняний аромат, намагаються більше часу проводити на вулиці.
Птахи — перші вісники весни. Це вони приносять нам на своїх крилах весну. З приходом тепла в небі все більше ключів. Навіть вночі, блукаючи вулицями можна почути їх пташине спілкування з висоти. Зяблики, дрозди, горихвостки, сочевиці прилітають першими. Це їхні голоси ми чуємо в лісі, на луках і полях. Вони, як провідні співаки, починають весняні концерти. Найулюбленішою птахом у багатьох є соловей. Його гучні, незвичайні і різноманітні пісні зачаровують всіх. А як радують людське око перші весняні квіти: голубенькі проліски, ніжні проліски, лілова красуня хіндокса, розкішні гіацинти. Весна — дивовижний час року!
Бібліотекарі абонементу підготували для користувачів нашої бібліотеки виставку-настрій "Весна, весна, пора надій і мрій". Тут ви найдете цікаву літературу по даній темі.



 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар