неділю, 30 червня 2019 р.

1 липня - День архітектури України


Перлини архітектури України



      1 липня 1995 року в Україні встановлено День архітектури України, який відзначається у Всесвітній день архітектури, заснований Міжнародним союзом архітекторів, що виник в 1946 році, після Другої світової війни, коли потрібно було піднімати з розвалин міста, відновлювати підприємства, відтворювати пам’ятники архітектури.
      Україна пройшла довгий і складний шлях свого історичного розвитку. В її самобутній архітектурі, що сягає своїм корінням в дохристиянську добу, багату спадщину Київської Русі (Х-ХIII ст.ст.), барокову культуру (ХVII-ХVIII ст.), період розвитку архітектури «нового часу» та активних пошуків її національних особливостей ніколи не переривався зв’язок часів – зберігалась історико-культурна спадщина багатовікових національних традицій, що знайшла своє відображення в кращих творчих здобутках сучасних українських архітекторів.
     В Уманській бібліотеці –філії №4 розгорнуто книжкову виставку «Перлини архітектури України», приурочену Всесвітньому дню архітектури та Дню архітектури України.


Немає коментарів:

Дописати коментар