вівторок, 23 квітня 2019 р.

Всесвітній день книги


Райдуга книжок
(23 квітня – Всесвітній день книги)

      Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, відігравала провідну роль у його духовному розвитку, тісно поєднувала покоління. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.
      Сердечно вітаємо письменників, видавців, бібліотекарів , усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права!
      Бажаємо всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Сподіваємось, що придбана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа.

Вільям Шекспір – геній століття
(23 квітня 2019 року – 455 років з дня народження В.Шекспіра)

     455 років відділяє нас від того часу, коли жив і творив геніальний Вільям Шекспір. Шекспір – одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися: історія рухається, змінюється образ планети, а людям усе ще потрібно те, що створив цей поет, відділений від нас декількома сторіччями. Чим більш зрілим стає людство в духовному плані, тим більше глибин відкриває воно у творчості Шекспіра. 
        Перу поета належать 37 сценічних творів, 5 поем, 154 сонети. Його творчість є однією з вершин художньої культури епохи Відродження. Силою свого таланту він змусив глядача побачити у просторі сцени, майже без декорацій, всесвіт, минуле і майбутнє людства. Він бачив і розумів життя у всій його складності: високим і низьким, трагічним і комічним, святковим і буденним.





Немає коментарів:

Дописати коментар