пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

28 жовтня - День вигнання нацистських окупантів з України


На память не накладено табу


      28 жовтня в Україні відзначають День вигнання нацистських окупантів з України. Це національне свято відзначається в Україні з 2009 року.
       Звільнення України від нацистів у ході Другої світової війни відбувалося в період з січня 1943 року по жовтень 1944 року.
       За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.
      Зазнавши в роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною і її союзниками.
      Щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів, в нашій бібліотеці організовано героїчну сторінку «На пам’ять не накладено табу».






Немає коментарів:

Дописати коментар