пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Урок здоровя
«ВІЛ – інфекція.
20 запитань і відповідей»


1 грудня 2016 року, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, у читальній залі нашої бібліотеки був проведений урок здоров’я «ВІЛ – інфекція. 20 запитань і відповідей»
На захід були запрошені учні 10-А та 10-Б класів ЗОШ №11 (кл. кер. Голоюх Т.А. та Муковіз Т.В.).




Ведучі заходу Райчинець Н.Р. та Яковенко А.М. розповіли юнакам про основні шляхи зараження ВІЛ-інфекцію, про темпи поширення інфекції серед молоді, про відомих людей, які померли від цієї страшної хвороби, та що потрібно робити, щоб запобігти інфекції. 


Виступ супроводжувався показом відеоматеріалу, що стосується даної теми.
Учениця 9-А класу ЗОШ №11 Яковенко Аня чуйно та проникливо продекламувала вірш Василенка Н.В.  «Здоров’я».


Під час заходу юнаки запалили вогники, поставили їх на червону стрічку і цим самим вшанували пам’ять померлих від СНІДу.




Червона стрічка – символ солідарності з тими, кого особисто торкнулася епідемія: з людьми, які живуть з ВІЛ, з їхніми близькими та друзями; символ протесту проти дискримінації відносно ВІЛ-позитивних людей; символ надії та підтримки медичних досліджень, які зможуть знищити вірус або запобігти зараженню.
Після доповіді ведучі провели вікторину «ВІЛ – інфекція. 20 запитань і відповідей», поділивши аудиторію на 2 команди. Вікторина складалася з 3-х завдань.
1-ше завдання – потрібно було по черзі кожній команді дати відповіді на запитання і, за кожну  правильну відповідь, журі зараховувало 1 бал на рахунок однієї з  команд.


2-ге завдання полягало в тому, щоб юнаки, почувши те чи інше твердження ведучих, змогли дати правильну відповідь: піднявши зелену картку, якщо це правильне твердження і червону картку, якщо твердження невірне.




3-тє завдання – тест «Що ти знаєш про наркоманію». Двом командам зачитувались запитання з 3-ма варіантами відповідей. Вибравши правильний варіант відповіді, команди отримували по 1-му балу.


Журі, підрахувавши результати змагання, оголосила результат: команди отримали однакову  кількість балів. Тому, перемогла дружба.


Після проведеного нами уроку здоров’я, ми сподіваємось, що молодь зрозуміла, що їхнє життя і безпека залежить саме від них, і здобуті знання допоможуть учням зробити правильний вибір у майбутньому.



Немає коментарів:

Дописати коментар